Mafini sa tikvicama: Brzo se spremaju, jeftini su i preukusni

Izvor: Lepota i zdravlje, 14.Jun.2024, 13:02

Mafini sa tikvicama: Brzo se spremaju, jeftini su i preukusni

Uželeli smo se slanih mafina, a tikvice su nam pri ruci. Tako da ćemo danas da pravimo nešto jako ukusno, a to su mafini sa tikvicama.  Za ovaj jednostavan recept za mafine od tikvica potrebno je 30 minuta. Recept se lako udvostručuje (za duplu meru), a ovi mafini od tikvica su savršeni kao doručak ili ručak. I ne morate da cedite tikvice. Kako se prave mafini sa tikvicama Da biste napravili preukusne mafine od tikvica, osim tikvica, brašna, jaja, mleka i začina, trebaće vam i sir. Možete >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << koristiti narendani punomasni sir ili sitni sir – sve zavisi od ukusa. A možete, kada rasporedite smesu u kalupe za mafine, posuti i malo parmezana. Daće poseban šmek mafinima. Na internetu možete pronaći bezbroj recepata za pravljenje slanih mafina sa tikvicama, a jedan od njih je i sledeći recept:   View this post on Instagram   A post shared by Erin Clarkson (@cloudykitchen) Kako mi pravimo mafine sa tikvicama Sastojci: 300 g višenamenskog brašna 1 kesica praška za pecivo ½ kašičice soli mleveni crni biber po ukusu 180 g rendanog sira ( možete koristiti koji god imate pri ruci) 250 g rendanih tikvica (ne morate ljuštiti koru ako je mekana) 40 g sitno seckanog crnog luka 220 ml punomasnog mleka 2 velika jajeta Priprema: Zagrejte rernu na 200°c . U kalup za mafine stavite papirne korpice za mafine. Pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i biber u velikoj posudi. Mešajte da se sjedini, a zatim dodajte sir i promešajte da se sjedini. U posebnoj posudi srednje veličine pomešajte rendane tikvice, luk, mleko i jaja i dobro promešajte. Dodajte mokre sastojke suvim sastojcima i kagano mešajte dok se ne sjedine (nemojte to raditi brzo). Rasporedite smesu u papirne korpice i pobiberite. Pecite mafine 13-17 minuta, dok ne postanu blago zlatno braon boje, a kada ih nežno ubodete prstom, vraćaju se nazad. Izvadite mafine s tikvicama iz rerne i ostavite da se ohlade na rešetki da se prohlade, pre nego što ih uzvadite iz kalupa. Napomena: Mafine možete držati par dana u frižideru, u hermetički zatvorenoj posudi. Pre služenja ih samo zagrejte u mikrotalasnoj ili u pećnici. ferrerivideo/gettyimages.co.ukThe post Mafini sa tikvicama: Brzo se spremaju, jeftini su i preukusni appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.