Crna Gora umalo diskvalifikovana sa Evrovizije zbog skandalozne šale

Izvor: Vesti-online.com, 10.Maj.2018, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora umalo diskvalifikovana sa Evrovizije zbog skandalozne "šale"

Nastup crnogorskog predstavnika Vanje Radovanovića u večerašnjem drugom polufinalu Evrovizije bio je pod znakom pitanja, nakon što je ispričao neumesnu šalu koja je izazvala lavinu kritika na njegov račun i zahteve za njegovu diskvalifikaciju na ovom takmičenju.

"Da li znate šta slepa i gluva deca dobijaju za Božić? Rak", ispričao je Radovanović "šalu" na zahtev novinara.

Ta njegova izjava je, kako prenosi "Alo", mnoge razljutila i izazvala lavinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << osuda na društvenim mrežama.

"Skandalozno", "očajnicki potez", "neverovatno", neke su od poruka koje se mogu pronaći ispod videa koji se naširoko komentariše na internetu.

Predstavnik Crne Gore je večeras u Portugalu nastupio pod rednih brojem 16.

Koordinator programa ljudskih prava u Građanskoj alijansi i član saveta RTCG Milan Radović predložio je menadžmentu RTCG-a da "odmah i bez odlaganja" otkaže nastup i diskvalifikuje Radovanovića, te naveo da je zatečen ovakvom vrstom šale, a sa njegovim predlogom saglasna je i članica Saveta RTCG Dragana Tripković, prenose tamošnji mediji.

RTCG je preneo da se Radovanović u međuvremenu izvinio, rekavši da nije imao namkeru da bilo koga uvredi. I sam je priznao da je šala bila neukusna i neumesna.

"Najiskrenije se izvinjavam svima koje sam uvredio svojom lošom interpretacijom neumesne šale. Dobro znam kako je izgubiti nekoga od raka i znam da nije bilo ni vreme, ni mesto za to. Praštajte", napisao je on na Tviteru.
Pogledaj vesti o: Evrovizija 2015

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.