Ciljevi su jasni; Zapad želi da produži sukob u Ukrajini VIDEO

Izvor: B92, 16.Maj.2022, 13:52

"Ciljevi su jasni; Zapad želi da produži sukob u Ukrajini" VIDEO

Minsk -- Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko najavio je želju Zapada da što više produži sukob u Ukrajini kako bi oslabio Rusiju.

On je to izjavio tokom samita šefova država-članica ODKB u Moskvi.

"Za sada na Zapadu, uključujući i Vašington, vidimo samo želju da se sukob produži što je više moguće", rekao je Lukašenko.

Prema njegovim rečima, zbog toga Ukrajina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "nastavlja da se puni oružjem".

"Ciljevi su jasni: oslabiti Rusiju što je više moguće, udaviti je, kako kažu, u ovom ratu. Ili možda učiniti da bukti šire. Tome smo takođe svedoci", rekao je beloruski predsednik.

Ranije je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pozvao zemlje alijanse da nastave da povećavaju isporuku vojne pomoći Ukrajini kako bi pomogli Kijevu da "ostvari pobedu na bojnom polju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na zapadu već formirane jedinice za "zaštitu" Ukrajine? "Ciljevi su jasni – ući će u zemlju"

Izvor: B92, 16.Maj.2022

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da je najopasnija tendencija u Ukrajini – pokušaj njenog rasparčavanja..."Najopasniji trend u Ukrajini danas su pokušaji rasparčavanja Ukrajine. Već su formirane jedinice od više hiljada vojnika kako bi pod maskom mirovnjaka ušli u Ukrajinu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.