Orban kritikovao Brisel: Zloupotreba

Izvor: B92, 16.Maj.2022, 16:33

Orban kritikovao Brisel: "Zloupotreba"

Budimpešta -- Brisel zloupotrebljava svoju moć u Evropskoj uniji i nameće svoju ideologiju zemljama, rekao je u ponedeljak mađarski premijer Viktor Orban.

"Brisel pokušava da smanji ovlašćenja Mađarske i država članica. Brisel zloupotrebljava svoju moć i želi da nas natera na ono što nam je strano", rekao je on, prenele su RIA Novosti.

Orban je naglasio da se kulturna distanca između Brisela i Budimpešte povećava.

Orban je ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao da su zapadne sankcije Rusiji efikasne samo na papiru.

Prema njegovim rečima, evropski političari su uvereni da uvođenje sankcija može da "baci Rusiju na kolena".

"Ovo je moguće na papiru i mnogi 'papirnati' političari iznose neku vrstu teoretskih dokaza, ali koliko god se trudio da se setim, ne pada mi na pamet kontinentalna blokada koja bi bila efikasna", citirale su Orbana RIA Novosti.

Mađarski premijer je dodao da je video primere neuspeha onih koji su uveli blokadu.

Ranije je Orban optužio Brisel da bi predlozi Evropske komisije o naftnom embargu Rusiji mogli da naruše jedinstvo Evropske unije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Orban upozorava na 'eru recesije' u Evropi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Maj.2022

Mađarski premijer Viktor Orban upozorio je na “eru recesije” u Evropi u momentu kada se kontinent bori sa rastućom inflacijom i troškovima energije zbog rata u Ukrajini. Polažući zakletvu nakon što je u aprilu izabran na novi mandat, Orban se u obraćanju osvrnuo i na Brisel rekavši parlamentu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.