"Ciljevi su jasni; Zapad želi da produži sukob u Ukrajini" VIDEO

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko najavio je želju Zapada da što više produži sukob u Ukrajini kako bi oslabio Rusiju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.05.2022.

13:44

EPA-EFE/ALEKSEY NIKOLSKYI/ SPUTNIK/ KREMLIN POOL

On je to izjavio tokom samita šefova država-članica ODKB u Moskvi.

"Za sada na Zapadu, uključujući i Vašington, vidimo samo želju da se sukob produži što je više moguće", rekao je Lukašenko.

Prema njegovim rečima, zbog toga Ukrajina "nastavlja da se puni oružjem".

"Ciljevi su jasni: oslabiti Rusiju što je više moguće, udaviti je, kako kažu, u ovom ratu. Ili možda učiniti da bukti šire. Tome smo takođe svedoci", rekao je beloruski predsednik.

Ranije je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pozvao zemlje alijanse da nastave da povećavaju isporuku vojne pomoći Ukrajini kako bi pomogli Kijevu da "ostvari pobedu na bojnom polju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: