Bregović svirao na Krimu, pa ne može u Kijev?

Izvor: Vesti-online.com, 31.Mar.2015, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bregović svirao na Krimu, pa ne može u Kijev?

Goranu Bregoviću i njegovom "Orkestru za svadbe i sahrane" zabranjen je nastup u Kijevu zato što je prethodno svirao na Krimu.

Uprava koncertne dvorane "Stereo Plaza" odlučila je  da otkaže nastup Bregovića, koji je bio planiran za 16. maj -  prenosi ukrajinsko izdanje "Novog vremena".

Organizatori još nisu izdali službeno obaveštenje, a mediji pretpostavljaju da bi uzrok otkazivanja koncerta mogao biti nedavni Bregovićev nastup u Sevastopolju.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />Bregović je ranije izjavio da je na Krimu već bio, da je zavoleo prirodu Krima i lokalne stanovnike. On je  u Sevastopolju predstavio album pod nazivom "Šampanjac za Cigane".

- Na Balkanu uvek osećamo veličanstvenost koja dolazi iz Rusije. Čini mi se da je Zapad oduvek osećao izvesnu paranoju tim povodom. Nadam se da će to proći - izjavio je Bregović za ruske medije.

Prema njegovoj oceni, "kada stranac dolazi u Rusiju, još na aerodromu osjeća istoriju. Odmah se seti Puškina, Dostojevskog, Crvene armije..."

- Ruske devojke  nisu samo jednostavno lepe već čovek od njih očekuje da će  odmah sesti za klavir i odsvirati Rahmanjinova - objasnio je Bregović, a prenosi "Ruski vjesnik".

Na pitanje plaši li se sankcija zbog nastupa na Krimu, Bregović je odgovorio: "Ma, svejedno mi je!".
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.