UKRAJINSKI MEDIJI: Bregović zabranjen u Kijevu, jer je nastupao na Krimu!

Izvor: Kurir, 31.Mar.2015, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UKRAJINSKI MEDIJI: Bregović zabranjen u Kijevu, jer je nastupao na Krimu!

Organizatori još nisu izdali službeno obaveštenje, a mediji pretpostavljaju da bi uzrok otkazivanja koncerta mogao da bude nedavni Bregovićev nastup u Sevastopolju

Uprava koncertne dvorane "Stereo Plaza" navodno je odlučila da otkaže nastup Gorana Bregovića, koji je bio planiran za 16. maj, iako na zvaničnom sajtu i dalje stoji najava.

Organizatori još nisu izdali službeno obaveštenje, a mediji pretpostavljaju da bi uzrok otkazivanja koncerta mogao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << bude nedavni Bregovićev nastup u Sevastopolju.

Na zvaničnom sajtu i dalje stoji najava za Bregovićev koncert. Bregović je ranije izjavio da je na Krimu već bio, da je zavoleo prirodu Krima i lokalne stanovnike. On je u Sevastopolju predstavio album pod nazivom "Šampanjac za Cigane".

"Na Balkanu uvek osećamo veličanstvenost koja dolazi iz Rusije. Čini mi se da je Zapad oduvek osećao izvesnu paranoju tim povodom. Nadam se da će to proći", izjavio je Bregović za ruske medije.

Na pitanje plaši li se sankcija zbog nastupa na Krimu, Bregović je odgovorio: "Ma, svejedno mi je!".

(Nezavisne novine)
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.