Zabranjen nastup Bregovića u Kijevu!

Izvor: Večernje novosti, 31.Mar.2015, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranjen nastup Bregovića u Kijevu!

GORANU Bregoviću i njegovom "Orkestru za svadbe i sahrane" zabranjen je nastup u Kijevu, zato što je prethodno svirao na Krimu. Ukrajinsko "Novo vreme" piše da je uprava koncertne dvorane "Stereo plaza" odlučila je da otkaže Bregovićev nastup 16. maja i mada organizatori još nisu izdali službeno obaveštenje, mediji pretpostavljaju da bi uzrok otkazivanja mogao biti Bregovićev koncert 26. marta u Sevastopolju, na kom je predstavio album "Šampanjac za Cigane". Bregović je izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << da je na Krimu već bio, da je zavoleo tamošnju prirodu i lokalne stanovnike. Na pitanje da li se plaši sankcija zbog nastupa na Krimu, odgovorio je da mu je svejedno. - Na Balkanu uvek osećamo veličanstvenost koja dolazi iz Rusije. Čini mi se da je Zapad oduvek osećao izvesnu paranoju tim povodom. Nadam se da će to proći. Kada stranac dolazi u Rusiju, još na aerodromu oseća istoriju i odmah se seti Puškina, Dostojevskog, Crvene armije... Ruske devojke nisu samo jednostavno lepe, već čovek od njih očekuje da će odmah sesti za klavir i odsvirati Rahmanjinova - izjavio je Bregović za ruske medije. Pozvali smo Dejana Maksimovića iz "Mjuzik stara" koji brine o Breginim koncertima širom sveta, a on je bio zatečen informacijom o otkazivanju nastupa u Kijevu: - Prvi put čujem za to! To mediji pumpaju. Nemam saznanja da je Bregovićev koncert otkazan, pogotovo iz političkih razloga.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

PEVAO RUSIMA U KRIMU: Ukrajinci zabranili koncert Bregovića u Kijevu!

Izvor: Kurir, 01.Apr.2015, 10:01

Goranu Bregoviću i njegovom "Orkestru za svadbe i sahrane" zabranjen je nastup u Kijevu, zato što je prethodno svirao na Krimu..Goranu Bregoviću i njegovom "Orkestru za svadbe i sahrane" zabranjen je nastup u Kijevu zato što je prethodno svirao na Krimu. Ukrajinsko "Novo vreme" piše da je uprava...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.