Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jun.2017, 07:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bijela kuća: Izgleda da Sirija sprema još jedan hemijski napad

VAŠINGTON - Sirijska vlada najvjerovatnije priprema još jedan hemijski napad, saopštila je Bijela kuća i upozorila predsjednika Sirije Bašara al Asada da će on i njegova vojska "platiti visoku cijenu" ukoliko bude izveden takav napad.

U saopštenju Bijele kuće navedeno je da pripreme koje Sirija vrši izgledaju isto kao one koje su bile sprovedene prije navodnog hemijskog napada izvedenog 4. aprila u kome >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je ubijeno na desetine civila, prenio je Rojters.

Predsjednik Sjeidnjenih Američkih Država Donalnd Tramp naredio je tada vazdušne udare na bazu sirijske armije, u znak odmazde za navodni napad hemijskim oružjem na grad Kan Šejkun pod kontrolom pobunjenika.

Sirija je negirala da je izvela hemijski napad, a vazdušni udari doveli su do konfrontacije Vašingtona sa Moskvom, jednim od najbližih sirijskih saveznika.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: Moguće je da Asadov režim priprema novi napad kemijskim oružjem

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Jun.2017

WASHINGTON - Sjedinjene Države rekle su kako su utvrdile da je moguće da sirijski režim Bašara al Asada priprema napad kemijskim oružjem i prijete Damasku da će platiti visoku cijenu ako dođe do takvog napada, priopćila je u ponedjeljak Bijela kuća..."Sjedinjene Države utvrdile su da postoji...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.