Bela kuća: Asad sprema još jedan hemijski napad - platiće za to!

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jun.2017, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća: Asad sprema još jedan hemijski napad - platiće za to!

Sirijska vlada najverovatnije priprema još jedan hemijski napad, saopštila je Bela kuća i upozorila predsednika Sirije Bašara al Asada da će on i njegova vojska "platiti visoku cenu" ukoliko bude izveden takav napad.

U saopštenju Bele kuće navedeno je da pripreme koje Sirija vrši izgledaju isto kao one koje su bile sprovedene pre navodnog hemijskog napada izvedenog 4. aprila u kome je ubijeno na desetine civila, preneo je Rojters.

Predsednik Sjeidnjenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Američkih Država Donalnd Tramp naredio je tada vazdušne udare na bazu sirijske armije, u znak odmazde za navodni napad hemijskim oružjem na grad Kan Šejkun pod kontrolom pobunjenika.

Sirija je negirala da je izvela hemijski napad, a vazdušni udari doveli su do konfrontacije Vašingtona sa Moskvom, jednim od najbližih sirijskih saveznika.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BELA KUĆA UPOZORAVA "Sirija sprema još jedan HEMIJSKI NAPAD"

Izvor: Blic, 27.Jun.2017

Sirijska vlada najverovatnije priprema još jedan hemijski napad, saopštila je Bela kuća i upozorila predsednika Sirije Bašara al Asada da će on i njegova vojska "platiti visoku cenu" ukoliko bude izveden takav napad...U saopštenju Bele kuće navedeno je da pripreme koje Sirija vrši izgledaju isto...

Nastavak na Blic...

Sirija negira tvrdnje Bele kuće: Nema hemijskog napada

Izvor: B92, 27.Jun.2017

Damask -- Sirija negira tvrdnje Bele kuće da možda priprema novi napad hemijskim oružjem i ponovila da nikada takvo oružje nije ni koristila...Sirijski ministar za nacionalno pomirenje Ali Hadar rekao je za Asošiejted pres da saopštenje Bele kuće nagoveštava "diplomatsku bitku" koja će biti...

Nastavak na B92...

Pentagon: Sirija priprema novi hemijski napad

Izvor: Beta, 27.Jun.2017

Američka vojska saopštila je danas da je otkrila "aktivne pripreme" sirijske vojske za novi hemijski napad i tako podržala raniju izjavu Bele kuće da će sirijska vlada "skupo platiti" ako izvede takav napad.Portparol Pentagona Džef Dejvis je rekao da su SAD primetile "aktivnost" u bazi Šajrat...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.