Bela kuća: Asad će platiti ako izvede još jedan hemijski napad

Izvor: RTS, 27.Jun.2017, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća: Asad će platiti ako izvede još jedan hemijski napad

Sirijska vlada najverovatnije priprema još jedan hemijski napad, saopštila je Bela kuća i upozorila predsednika Sirije Bašara el Asada da će on i njegova vojska "platiti visoku cenu" ukoliko on bude izveden.
U saopštenju Bele kuće navedeno je da pripreme koje Sirija vrši izgledaju isto kao one koje su bile sprovedene pre navodnog hemijskog napada izvedenog 4. aprila u kome je ubijeno na desetine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << civila, preneo je Rojters.

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp naredio je tada vazdušne udare na bazu sirijske armije, u znak odmazde za navodni napad hemijskim oružjem na grad Kan Šejkun pod kontrolom pobunjenika.
Sirija je negirala da je izvela hemijski napad, a vazdušni udari doveli su do konfrontacije Vašingtona sa Moskvom, jednim od najbližih sirijskih saveznika.
Posle Bele kuće, i Pentagon je danas upozorio da sirijska vlada možda sprema još jedan napad hemijskim oružjem, što su zaključili na osnovu primećenih aktivnosti na mestu odakle je izvršen navodni napad bojevim otrovima u aprilu.
"Primetili smo aktivnost u vazduhoplovnoj bazi Šajrat, koje nalažu da se sprema još jedan napad korišćenjem hemijskog oružja", saopštio je portparol Pentagona, kapetan Mornarice Džef Dejvis.
Prema Dejvisovim rečima, oni svoja saznanja baziraju na kretanju specifičnog tipa aviona u specifičnom hangaru, oboje od kojih su povezani sa korišćenjem hemijskog oružja, navodi AFP.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Klincevič: SAD pripremaju vrlo ozbiljan napad na Siriju

Izvor: RuskaRec.ru, 27.Jun.2017

Upozorenje Bele kuće o tome da vojska Bašara Asada navodno priprema hemijski napad svedoči da SAD pripremaju „vrlo ozbiljan” napad na Siriju, izjavio je za portal „Vzglяd”  zamenik predsednika komiteta Saveta Federacije za odbranu i bezbednost Franc Klincevič.. MSP RF: SAD su saučesnici...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Kremlj osudio pretnje SAD upućene Asadu

Izvor: RTS, 27.Jun.2017

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je izjavio da Rusija osuđuje "pretnje" koje je Bela kuća uputila predsedniku Sirije Bašaru el Asadu nakon saznanja da sirijska vlada najverovatnije priprema još jedan hemijski napad. . "Smatramo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.