SAD: Moguće je da Asadov režim priprema novi napad kemijskim oružjem

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Jun.2017, 08:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Moguće je da Asadov režim priprema novi napad kemijskim oružjem

WASHINGTON - Sjedinjene Države rekle su kako su utvrdile da je moguće da sirijski režim Bašara al Asada priprema napad kemijskim oružjem i prijete Damasku da će platiti visoku cijenu ako dođe do takvog napada, priopćila je u ponedjeljak Bijela kuća.

"Sjedinjene Države utvrdile su da postoji potencijalna prijetnja još jednog kemijskog napada režima Asadovog sirijskog režima koji bi mogao dovesti do >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << masakra civila, uključivo i nedužne djece", stoji u priopćenju glasnogovornika Bijele kuće Seana Spicera.

Utvrđene aktivnosti "slične su pripremama koje je režim vršio prije kemijskog napada 4. travnja", kaže se u priopćenju.

Taj je napad izazvao vojni odgovor SAD-a koje su ispalile 59 raketa na jednu zračnu bazu u Siriji, što je bila prva oružana intervencija Amerikanaca u sirijskom sukobu.

Spicer podsjeća da je cilj Washingtona u Siriji svladati džihadiste Islamske države, ali upozorava da će Asad i njegov režim "platiti visoku cijenu" ako dođe do još jednog napada.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.