Berluskoni i Putin na Krimu

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Sep.2015, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berluskoni i Putin na Krimu

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni doputovao je danas na Krim, gdje ga je dočekao ruski predsjednik Vladimir Putin.

Berluskoni i Putin su se sastali sa kod spomenika posvećenog uspomeni na poginule u Krimskom ratu (1853-1856).

Ranije je Putin izjavio da je sa nekadašnjim italijanskim premijerom postao prijatelj tokom dugogodišnjeg zajedničkog rada.

Krajem juna Berluskoni je bio u privatnoj posjeti Putinu na Altaju, a prije toga su se >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sastali 11. juna tokom posjete ruskog predsjednika Italiji.

Berluskoni je jedan od rijetkih evropskih političara koji je u potpunosti podržao poziciju Rusije u vezi sa ukrajinskom krizom. Djelovanje zapadne diplomatije prema Rusiji poslije prisajedinjavanja Krima on je okarakterisao kao „nesmotreno i daleko od konstruktivnog duha".

Pored toga, ovaj veteran italijanske politike kritikovao je odluku da se obustave susreti u formatu „velike osmorke" sa učešćem Rusije, nazvavši je „antiistorijskom i kontraproduktivnom".

Berluskoni je u domovini, prema podacima posljednjih anketa, na sedmom mjestu italijanskih političara po popularnosti.

(N.N./Sputnjik)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.