Berluskoni na Krimu, za vikend sa Putinom

Izvor: RTS, 11.Sep.2015, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berluskoni na Krimu, za vikend sa Putinom

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni doputovao je u posetu Krimu, koji se posle referenduma o statusu odvojio od Ukrajine i potom pripojen Rusiji. Tokom vikenda treba da se sastane sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.
Berluskonijeva poseta Krimu znak je simbolične podrške njegovom bliskom prijatelju Putinu, ocenjuje Asošijeted pres, prenosi Beta.
Bivši >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << italijanski premijer ranije je ugostio Putinovu porodicu u svojoj porodičnoj kući na Sardiniji, a zajedno su u junu proveli vikend u Sibiru i nakratko se letos sastali u Rimu kada je Putin bio u poseti Italiji.
Zapad je osudio pripajanje Krima Rusiji. SAD i članice Evropske unije traže od svojih građana da ne idu na Krim.
Ruske novinske agencije izvestile su da je Berluskoni danas posetio groblje na kojem su sahranjeni italijanski vojnici ubijeni u Krimskom ratu 1853–1856. Trebalo bi da se sa Putinom sastane tokom vikenda.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.