Bela kuća o smrti Prigožina: Videli smo izveštaj, niko ne treba da bude iznenađen

Izvor: B92, 23.Avg.2023, 22:03

Bela kuća o smrti Prigožina: Videli smo izveštaj, niko ne treba da bude iznenađen

ŠEF ruske paravojne grupe "Vagner" Jevgenij Prigožin poginuo je danas nakon što se privatni avion srušio u ruskoj Tverskoj oblasti.

Ovo je saopštila ruska Federalna agencija za vazdušni saobraćaj.

"Pokrenuta je istraga o padu aviona Embraer, do koga je došlo večeras u Tverskoj oblasti. Prema spisku putnika, među stradalima je i Jevgenij Prigožin," navodi se u saopštenju, prenosi TAS.

Pored Prigožina, poginulo je još devet osoba. Avion tipa Embraer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << leteo je iz Moskve za Sankt Peterburg, a avionu se nalazilo sedam putnika i tri člana posade.

Predsednik SAD Džozef Bajden obavešten je da je došlo do pada aviona u kojem se nalazio Prigožin, saopštila je Bela kuća.

Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće rekao je da "niko ne bi trebalo da bude iznenađen" ako se potvrde izveštaji da je osnivač Vagnera Jevgenij Prigožin bio u srušenom avionu.

"Videli smo izveštaje. Ako se potvrdi, niko ne treba da bude iznenađen. Katastrofalan rat u Ukrajini doveo je do toga da je privatna vojska marširala na Moskvu, a sada – čini se – i do ovoga," rekla je portparol Saveta Adrijen Votson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"NIKO NE TREBA DA BUDE IZNENAĐEN!" Oglasila se Bela kuća o padu Prigožinovog aviona

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Avg.2023

Predsednik SAD Džo Bajden obavešten je da je došlo do pada aviona u kojem je, kako se sumnja, bio lider Vagnera Jevgenij Prigožin...Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće rekao je da "niko ne bi trebalo da bude iznenađen" ako se potvrde izveštaji da je osnivač Vagnera Jevgenij Prigožin...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

SADA JE ZVANIČNO! ROSAVIJACIJA POTVRDILA: Prigožin bio u avionu koji se srušio

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Avg.2023

U avionu koji se srušio bilo je 10 ljudi..Rosaviatsia je potvrdila da je Jevgenij Prigožin bio u avionu koji se srušio u Tverskom regionu...Ruska Federalna agencija za vazdušni saobraćaj potvrdila je da je pored Prigožina u avionu bio i komandant Vagnera Dmitrij Utkin, navodi se u saopštenju...Da...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

I zvanično: Prigožin je poginuo; Vagner: Ubili ga izdajnici Rusije

Izvor: Radio 021, 23.Avg.2023

Ruska federalna agencija za vazdušni saobraćaj potvrdila je večeras da je šef ruske paravojne formacije Vagner, Jevgenij Prigožin bio u avionu koji se srušio danas u regionu Tver u Rusiji.

Nastavak na Radio 021...

Ko su bili putnici aviona u kojem je poginuo Prigožin

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Avg.2023, 08:30

MOSKVA - Putnici u avionu "Embraer Legacy", koji se srušio u Tverskoj oblasti u Rusiji, bili su povezani sa privatnom vojnom kompanijom Vager, piše moskovski list Izvestija nakon što je ruska Federalna agencija za vazdušni saobraćaj objavila imena putnika.

Nastavak na Nezavisne Novine...

"OVO NIJE NESREĆAN SLUČAJ" Argumenti za i protiv teorije da je Prigožinov avion SRUŠEN RAKETAMA: "Jasno je da je došlo do eksplozije, ostaje samo JEDNO PITANJE" (FOTO, VIDEO)

Izvor: Blic, 24.Avg.2023

Stanovnici Tverske oblasti snimili su pad aviona u kojem se nalazio Jevgenij Prigožin, šef Vagner grupe. Očigledno je da je pilot izgubio kontrolu i da je avion bio u slobodnom padu.

Nastavak na Blic...

Putin je?

Izvor: B92, 24.Avg.2023

Rusko izdanje “Readovka”, povezano sa Prigožinom, navodi da Vagner ima “davno uspostavljen mehanizam delovanja u slučaju smrti njihovih vođa...Njih dvojica su, navodno, poginula sinoć, sa još osam osoba, kada se avion u kom su se nalazili, srušio. Navodno, jer ne postoji zvanična potvrda...

Nastavak na B92...

Kompanija koja je proizvela avion u kojem je poginuo Prigožin: Zabeležena samo jedna nesreća

Izvor: Danas, 24.Avg.2023

Model mlaznjaka Embrajer (Embraer) koji se srušio u Rusiji, a prevozio je šefa grupe Vagner Jevgenija Prigožina, ima samo jednu zabeleženu nesreću u svojoj istoriji i ona nije bila povezana s mehaničkim kvarom, saopšteno je iz te kompanije.

Nastavak na Danas...

ZA NJEGA KAŽU DA JE PUTINOV MILJENIK, HOĆE LI NASLEDITI PRIGOŽINA?! Posle smrti vođe Vagnera javnost interesuje samo jedno

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Avg.2023

Za Sedog mnogi kažu da je Putinov miljenik..Nakon neuspelog puča ruski predsednik Vladimir Putin je kazao da bi na čelu Vagnera rado video 61-godišnjeg Andreja Troševa zvanog Sedi...Tačno 18 meseci od početka ruske invazije na Ukrajinu i dan nakon navodne likvidacije vođe Vagnera Jevgenija Prigožina,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.