Putin je?

Izvor: B92, 24.Avg.2023, 10:59

Putin je?

Rusko izdanje “Readovka”, povezano sa Prigožinom, navodi da Vagner ima “davno uspostavljen mehanizam delovanja u slučaju smrti njihovih vođa.

Njih dvojica su, navodno, poginula sinoć, sa još osam osoba, kada se avion u kom su se nalazili, srušio. Navodno, jer ne postoji zvanična potvrda smrti osnivača Vagnera Jevgenija Prigožina, njegove desne ruke Dmitrija Utkina, kao uostalom ni jedne osobe s tog leta koji je išao iz Sankt Peterburga ka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Moskvi.

Da zabuna bude još veća, u zvaničnom izveštaju ne navodi se ni jedno ime, Moskva ćuti, a Jevgenij Prigožin već je jednom vaskrsao iz avionske nesreće. Takođe, u istom trenutku su poletela dva Prigožonova aviona.

Izvor na koji se poziva “Readovka” potvrdio je da Vagner ima usvojen, pun mehanizam mobilizacije ukoliko Prigožin ili Utkin stradaju, bez obzira ko bi za tu smrt mogao da bude odgovoran.

Nije međutim, navedeno u kojoj meri će Vagnerovi plaćenici reagovati.

Ali kanali povezani sa Vagnerom objavili su seriju osvetoljubivih poruka nakon pada aviona, obećavajući odmazdu ako se potvrdi da je njihov vođa mrtav i proglašavajući ljude odgovornim “izdajnicima“ Rusije.

To ukazuje na, kako smatra bivši šef MI6 ser Džon Sojers, da sve indicije ukazuju na činjenicu da je Putin izveo sve to.

“Putin ponovo uspostavlja kontrolu, stavlja svima jasno do znanja šta će im se desiti ukoliko ga izazovu”, rekao je on, pa na kraju dodao “da postoji šansa da Prigožin ipak nije mrtav”.

Takođe, prema njegovim rečima, postojalo bi nekoliko dokaza da je Prigožinov avion gađan, a za sada ih nema, što znači da je unutar aviona uneta sprava koja je izazvala eksploziju koja je oborila avion.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prigožina i Utkina identifikovao jedan od "Vagnerovih" komandanata

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Avg.2023

Nakon jučerašnje avionske nesreće u kojoj je poginulo 10 ljudi, među kojima je i šef "Vagnera" Jevgenij Prigožin, upravo je stigla potvrda da je njegovo tijelo identifikovano u mrtvačnici.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.