Balističke rakete lansirane u Mediteranu?

Izvor: RTS, 03.Sep.2013, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Balističke rakete lansirane u Mediteranu?

Ruski radari detektovali lansiranje dva balistička projektila iz centralnog Mediterana ka istočnoj obali, saopštilo rusko ministarstvo odbrane. Projektili pali u more. SAD saopštio da američki brodovi i avioni nisu ispalili rakete.

Mininstarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je da su ruski radari detektovali lansiranje dva balistička projektila u Mediteranu, prenose ruske agencije.

Lansiranje je detektovano u 10 časova i 16 minuta po >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << moskovskom vremenu. Nije navedeno ko je izveo lansiranje, a projektili su pali u more, prenosi agencija RIA Novosti.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu informisao je predsednika Vladimira Putina o lansiranju, prenosi Rojters.

Agencija Interfaks prenosi citirajući rusko ministarstvo da je lansiranje registrovano iz centralnog dela Sredozemnog mora ka istočnoj obali.

Ambasada Rusije u Damasku, Pentagon i izraelska vojska nemaju informacije o lansiranju projektila.

Američki brodovi i avioni koji su stacionirani u Mediteranu nisu ispalili rakete, izjavili su zvaničnici SAD.  

NATO proverava informacije o lansiranju balističkih raketa, saopšteno je iz sedišta alijanse.

Lansiranje su otkrili radari u Armaviru, na jugu Rusije.  

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sirija, rakete lansirane u Mediteranu

Izvor: RTS, 03.Sep.2013

Ruski radari detektovali lansiranje dva balistička projektila iz centralnog Mediterana ka istočnoj obali. Projektili pali u more. Izrael saopštio da je sa SAD izveo zajedničku raketnu probu. ..Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da da su ruski radari detektovali lansiranje dva balistička projektila...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.