BOMBU STAVIO U LIFT? Podignuta optužnica protiv Zemunca (28) koji je uneo eksploziv u zgradu bivšeg policajca u Novom Sadu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2021, 18:29

BOMBU STAVIO U LIFT? Podignuta optužnica protiv Zemunca (28) koji je uneo eksploziv u zgradu bivšeg policajca u Novom Sadu (VIDEO)

Zemuncu Đ M. (28) je produžen je pritvor do 3. juna.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv Đorđa. M. (28) iz Zemuna zbog opravdane sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava.

On se sumnjiči, kako je danas saopštilo novosadsko VJT da je 5. aprila u Novom Sadu u Ulici Ilije Birčanina kod broja 9, neovlašćeno nosio minsko-eksplozivna sredstva, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i to minsko eksplozivnu napravu velike razorne moći sa daljinskim aktiviranjem.

Ovaj dvadesetosmogodišnjak je, kako smo ranije pisali, uhapšen nedaleko od zgrade u Ulici Ilije Birčanina u novosadskom naselju Detelinara, u kojoj stanuje penzionisani policajac Dalibor Bogdanović Boća, koji je i ranije bio meta "bombaških" napada. Na snimku sa nadzorne kamere u ulazu u zgradu u kojoj stanuje Bogdanović, vidi se da muškarac osumnjičen za nošenje eksplozivne naprave, sa zaštitnom maskom preko lica i torbom ulazi u zgradu bez ikakvih problema, i posle kraćeg zadržavanja je sa istim rancem, u kom je nađen eksploziv, napustio zgradu.

Prema nezvaničnim saznanjima, improvizovana eksplozivna naprava se nalazila u plafonu lifta, a pretpostavlja se da je meta napada bio Bogdanović i da je osumnjičeni tog dana došao kako bi je uzeo i izneo iz zgrade.

Nije isključeno da je ovaj događaj povezan sa onim od 15. januara, kada je policiji prijavljeno da je u toj zgradi postavljena bomba, i tada je pronađen bicikl na kojem se nalazio mobilni telefon oblepljen izolir trakom iz kog su virile žice.

Zemuncu Đ M. (28) je produžen je pritvor do 3. juna, a za ovo krivično delo zaprećena je kazna zatvora od dve do 12 godina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.