BBC PRIZNAO DA REŽIRA HEMIJSKE NAPADE U SIRIJI: Sve u Dumi je bilo lažno! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2019, 00:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BBC PRIZNAO DA REŽIRA HEMIJSKE NAPADE U SIRIJI: Sve u Dumi je bilo lažno! (FOTO/VIDEO)

Producent sirijske redakcije BBC Rijam Dalati priznao je da su snimci u bolnici nakon hemijskog napada u sirijskom gradu Dumi bili izrežirani.

- Nakon šest meseci istrage bez sumnje mogu da potvrdim da je scena u bolnici u Dumi bila izrežirana. Tamo nije bilo žrtava - napisao je on na svom Tviter nalogu.

Kako je rekao, prilikom napada uopšte nije korišćena supstanca zarin, ali svakako je neophodno sačekati rezultate Organizacije za zabranu upotrebe hemijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oružja, kako bi se utvrdilo da li je neka druga supstanca korišćena.

Podsetimo, zapadne zemlje su optužile sirijske snage da su izvršile napad hemijskim oružjem na grad Dumu u Istočnoj Guti.

After almost 6 months of investigations, i can prove without a doubt that the #Douma Hospital scene was staged. No fatalities occurred in the hospital.

All the #WH, activists and people i spoke to are either in #Idlib or #EuphratesShield areas.

Only one person was in #Damascus.

— Riam Dalati (@Dalatrm) 13. фебруар 2019.

Kao dokaz su iskorišćeni snimci na kojima se vide ranjeni građani Dume i doktori koji pokušavaju da im spasu živote.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Predstava! Smejurija!" Ovako je Lazanski rušio laži o hemijskom napadu u Dumi! BBC danas sve priznao (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2019

Producent sirijske redakcije BBC Rijam Dalati priznao je da su snimci u bolnici nakon hemijskog napada u sirijskom gradu Dumi bili izrežirani, a novinar, pisac i vojno-politički komentator je u svojim prvim reakcijama na pomenuti "napad" izrazio sumnje u autentičnost "napada"...- Ja sam bio u poseti...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Iz BBC potvrdili: "Masakr" u bolnici u Siriji izrežiran

Izvor: Mondo, 14.Feb.2019

Producent BBC, Rijam Dalati, tvrdi da je "maskar" u bolnici u sirijskom gradu Duma u proleće 2018. godine, koji je poslužio za optužbe Zapada na račun sirijske vojske da je, navodno, počinila ratni zločin - izrežiran...Foto: Tanjug/AP Photo/Hadi Mizban.."Nakon šest meseci istrage, mogu bez sumnje...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.