Iz BBC potvrdili: Masakr u bolnici u Siriji izrežiran

Izvor: Mondo, 14.Feb.2019, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz BBC potvrdili: "Masakr" u bolnici u Siriji izrežiran

Producent BBC, Rijam Dalati, tvrdi da je "maskar" u bolnici u sirijskom gradu Duma u proleće 2018. godine, koji je poslužio za optužbe Zapada na račun sirijske vojske da je, navodno, počinila ratni zločin - izrežiran.

Foto: Tanjug/AP Photo/Hadi Mizban

"Nakon šest meseci istrage, mogu bez sumnje da potvrdim da je scena snimljena u bolnici u Dumi izrežirana. U bolnici nije bilo žrtava", napisao je Dalati na svom nalogu na Twitteru.

U aprilu 2018. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << godine Zapad je optužio Damask za hemijski napad na sirijski grad Dumu u Istočnoj Guti.

Kao dokaz za to, organizacija Beli šljemovi koristila je kadrove na kojima se vide stanovnici Dume, među kojima su i deca, koju lekari, navodno, pokušavaju da spase od delovanja otrovnih supstanci.

Rusi: EVO ko je "režirao" hemijski napad (VIDEO)

Sedmicu kasnije, SAD, Velika Britanija i Francuska izvele su napad na sirijske objekte, ne čekajući zvanične zaključke.

Moskva sada želi da čuje zvaničan stav BBC nakon izjave producenta ove korporacije o izrežiranom hemijskom napadu.

"Željela bih da čujem stav kompanije BBC jer su oni aktivno pratili te događaje", poručuje portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je podsetila da je zapadni stav nakon predstavljanja tih materijala bio nedvosmisleno u korist akcija takozvane koalicije u Siriji (koja se borila protiv sirijskog predsednika Bašara el Asada).
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.