Predstava! Smejurija! Ovako je Lazanski rušio laži o hemijskom napadu u Dumi! BBC danas sve priznao (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2019, 00:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Predstava! Smejurija!" Ovako je Lazanski rušio laži o hemijskom napadu u Dumi! BBC danas sve priznao (VIDEO)

Producent sirijske redakcije BBC Rijam Dalati priznao je da su snimci u bolnici nakon hemijskog napada u sirijskom gradu Dumi bili izrežirani, a novinar, pisac i vojno-politički komentator je u svojim prvim reakcijama na pomenuti "napad" izrazio sumnje u autentičnost "napada".

- Ja sam bio u poseti Vinči. Tu se obučavaju inspektori za međunarodnu organizaciju za kontrolu i zabranu hemijskog oružja. Pričao sam i sa dr nauka u Vinči koji se smeju na ove snimke koje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dolaze iz Dume. Kažu da je to smejurija, a ne dekontaminacija - rekao je Lazanski za RTS 12. aprila 2018. godine.

Taj deo pogledajte od 5:16 na video-snimku.

On je u više javnih nastupa isticao da je neverovatno da prisutni bez rukavica peru "žrtve hemijskog napada".

Podsetimo, zapadne zemlje su optužile sirijske snage da su izvršile napad hemijskim oružjem na grad Dumu u Istočnoj Guti.

After almost 6 months of investigations, i can prove without a doubt that the #Douma Hospital scene was staged. No fatalities occurred in the hospital.

All the #WH, activists and people i spoke to are either in #Idlib or #EuphratesShield areas.

Only one person was in #Damascus.

— Riam Dalati (@Dalatrm) 13. фебруар 2019.

Kao dokaz su iskorišćeni snimci na kojima se vide ranjeni građani Dume i doktori koji pokušavaju da im spasu živote.

- Nakon šest meseci istrage bez sumnje mogu da potvrdim da je scena u bolnici u Dumi bila izrežirana. Tamo nije bilo žrtava - napisao je producent sirijske redakcije BBC Rijam Dalati na svom Tviter nalogu.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

PRIZNANjE IZ „BI-BI-SIJA“: Izrežirani snimci “žrtava” u Siriji

Izvor: Večernje novosti, 14.Feb.2019

Producent britanske televizije Rijam Dalati rekao da uopšte nije bilo poginulih posle hemijskog napada u Dumi PRODUCENT sirijske redakcije „Bi-Bi-Si“ Rijam Dalati priznao je da su snimci u bolnici nakon hemijskog napada u sirijskom gradu Dumi bili izrežirani.Pročitajte još:...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.