Zaharova: SAD šalju specijalne snage i vojnu tehniku ka Venecueli

Izvor: Vostok.rs, 22.Feb.2019, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: SAD šalju specijalne snage i vojnu tehniku ka Venecueli

SAD šalju specijalne snage i vojnu tehniku ka Venecueli, saopštila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova .
Vašington priprema provokciju i to po svim pravilima vojne nauke. Primetno je prebacivanje američkih specijalnih snaga i tehnike u blizini teritorije Venecuele“, izjavila je Zaharova. Ona je dodala da SAD i NATO rade na opremanju naoružanjem opozicije u Venecueli. Prema njenim rečim, postoje informacije da SAD i njihovi saveznici iz NATO-a rade na kupovini velikog kontingenta oružja i municije od jedne istočnoevropske države radi njihove predaje opozicionim snagama u Venecueli. "Planirana je isporuka tereta u Venecuelu početkom marta ove godine u nekoliko serija preko teritorije susedne zemlje koristeći transportne letove međunarodne špediterske kompanije", dodala je ona. Ona je pojasnila da će u ovu operaciju biti uključena ukrajinska kompanija Antonov. Kako je rekla, razvoj događaja u Venecueli je došao do kritične tačke. "Opasna velika predviđena je za 23. februar, pod vođstvom Vašingtona, da bi takozvani humanitarni konvoj ušao u Venecuelau te izazivanjem sukoba između suprotstavljenih strana, stvarajući pogodan izgovor za vojnu akciju sbvrgavanja sadašnjeg legitimnog predsednika i vlade“, rekla je ona.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.