Zaharova: Očekujemo da će Vašington izvršiti pritisak na svoje klijente u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 11.Maj.2016, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Očekujemo da će Vašington izvršiti pritisak na svoje ``klijente`` u Siriji

Moskva očekuje da uz pomoć ruskih i američkih vojnika budu preduzeti koraci za određivanje teritorije koju kontrolišu DAEŠ, Nusra front u Siriji, navodi se u komentaru predstavnice ruskog MSP-a Marije Zaharove, objavljenom na sajtu ministarstva.

„Očekujemo da će uskoro, uzimajući u obzir nedavno dogovorene mere za koordinaciju akcija ruske i američke vojske, biti preduzeti konkretni koraci za određivanje koordinata teritorije koju kontrolišu DAEŠ i Nusra front“, navodi se u komentaru Marije Zaharove.

Po njenom mišljenju, omeđavanje, uključujući geografsko, između onih koji učestvuju u režimu prekida vatre i terorista je ključno za uspeh primirja.

„Snage sirijske opozicije, koje pokazuju zdrav pristup i zalažu se za teritorijalnu celovitost Sirije i spremne su da radi interesa svojeg naroda učestvuju u političkom procesu, treba u potpunosti da se distanciraju od Nusra fronta. Očekujemo da će naši američki partneri izvršiti odgovarajući pritisak na svoje klijente“, navela je Zaharova.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Vašington,   Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.