ZBOGOM AMERIKO, ZDRAVO RUSIJO: Filipinski predsednik poručio da mogu da žive bez dolara

Izvor: Telegraf.rs, 19.Dec.2016, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZBOGOM AMERIKO, ZDRAVO RUSIJO: Filipinski predsednik poručio da mogu da žive bez dolara

Predsednik Filipina Rodrigo Duterte najavljuje da bi Rusija mogla da zameni SAD kao politički saveznik Manile i poručuje Vašingtonu da Filipini neće ratovati ni sa Rusijom ni sa Kinom.

Duterte je doveo u pitanje ulogu američke vojske na Filipinima, prenose američki mediji.

- Nikada nećemo ratovati sa Kinom. To vi u SAD provocirate. Nikada nećemo ratovati sa Rusijom - ona je daleko od nas. Osim toga, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << mi smo prijatelji - poručuje Duterte.

On najavljuje da bi Rusija mogla postati važan saveznik Filipina i obrazlaže razloge: "Rusi nas ne vređaju i ne mešaju se u našu unutrašnju politiku".

Američka agencija za pomoć raznim zemljama "Milenijum čelendž korporejšn" odložila je glasanje za dodelu bespovratnih sredstava Filipinima. Oni tvrde da će podrška te organizacije Filipinima zavisiti od situacije sa "vladavinom prava u toj državi". Kao odgovor, Duterte poučuje da Filipini mogu da žive "bez američkih dolara".

On navodi da bi trebalo da SAD budu spremne za moguće otkazivanje vojnog sporazuma sa Filipinima, kao i za povlačenje svojih trupa iz te zemlje.

- Oko za oko. Ako vi možete tako, možemo i mi - ističe filipinski predsednik i poručuje - "Zbogom Ameriko!".

(Telegraf.rs / Srna)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.