Vest o zabrani šetanja pasa u Srbiji stigla i u Ameriku

Izvor: B92, 30.Mar.2020, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vest o zabrani šetanja pasa u Srbiji stigla i u Ameriku

Vesti o stiuaciji u Srbiji u vreme epidemije koronavirusa stižu i do američkih medija, a danas je jedna od njih tema od Las Vegasa, preko Bostona do glavnog grada - Vašingtona i "bes vlasnika pasa zbog odluke o šetnji kućnih ljubimaca".

Vašington tajms, Boston.com.... LasVegasSun.com pažnju posvećuju vlasnicima pasa i njihovom "besu" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog odluke Vlade Srbije da im u cilju borbe protiv širenja epidemije koronavirusa "zabrani čak i kratku šetnju ljubimaca tokom večernjeg policijskog sata".

Portal tih dnevnih novina iz Las Vegasa koje izlaze od 1909. godine priču o vlasnicima pasa u Srbiji čak donosi u dnevnom preseku vesti o situaciji po pitanju koronavirusa, kako u SAD tako i svetu, i to na četvrtom mestu, posle broja umrlih u Španiji, mera Borisa Džonsona, i stanja u Norveškoj.

Američki mediji na portalima prenose pisanje AP da su komentari ljutitih vlasnika pasa preplavili društvene mreže, upozorivši da bi zabrana mogla naštetiti zdravlju njihovih ljubimaca i izazvati "frustraciju i zabrinutost kako za životinje tako i za njihove vlasnike".

Tu je i ocena veterinara iz Srbije da je zaštita prava životinja test za društvo tokom teških vremena, kao što je epidemija. Preskakanje večernje šetnje može pogoršati zdravlje pasa i "pogoršati osnovne higijenske uslove u domovima ljudi".

Vest o "nezadovoljstvu" vlasnika pasa vest je i na medijima u Severoj Karolini - Šarlot obzerver, Brausvil herald.

Mediji dodaju i da je Beograd preduzeo neke od najoštrijih mera u Evropi protiv širenja koronavirusa, ali danas ipak pažnju posvećuje vlasnicima pasa i njihovom besu zbog odluke Vlade Srbije da im "zabrani čak i kratku šetnju ljubimaca tokom večernjeg policijskog sata".

U svim tim tekstovima se ne pominje razlog zbog koga je ova odluka doneta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Američki mediji pišu o besu vlasnika ljubimaca u Srbiji zbog zabrane večernje šetnje

Izvor: Luftika.rs, 30.Mar.2020

Vest iz Srbije, o besu vlasnika pasa zbog ukidanja dozvole izvođenja u vreme policijskog časa, stigla je i do američkih medija.. The Washington times, Boston.com. LasVegasSun.com …. pažnju posvećuju vlasnicima pasa i njihovom „besu“ zbog odluke Vlade Srbije da im u cilju borbe protiv širejna...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.