Američki mediji pišu o besu vlasnika ljubimaca u Srbiji zbog zabrane večernje šetnje

Izvor: Luftika.rs, 30.Mar.2020, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki mediji pišu o besu vlasnika ljubimaca u Srbiji zbog zabrane večernje šetnje

Vest iz Srbije, o besu vlasnika pasa zbog ukidanja dozvole izvođenja u vreme policijskog časa, stigla je i do američkih medija.
The Washington times, Boston.com. LasVegasSun.com …. pažnju posvećuju vlasnicima pasa i njihovom „besu“ zbog odluke Vlade Srbije da im u cilju borbe protiv širejna epidemije korona virusa „zabrani čak i kratku šetnju ljubimaca tokom večernjeg policijskog sata„.
Portal >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << tih dnevnih novina iz Las Vegasa koje izlaze od 1909. godine priču o vlasnicima pasa u Srbiji čak donosi u dnevnom preseku vesti o situaciji po pitanju koronavirusa, kako u SAD tako i svetu, i to na četvrtom mestu, posle broja umrlih u Španiji, merema Borisa Džonsona, i stanja u Norveškoj, piše Tanjug.
Američki mediji na portalima prenose pisanje AP da su komentari ljutih vlasnika pasa preplavili društvene mreže, upozorivši da bi zabrana mogla naštetiti zdravlju njihovih ljubimaca i izazvati „frustraciju i zabrinutost kako za životinje tako i za njihove vlasnike“.
Tu je i ocena veterinara iz Srbije da je zaštita prava životinja test za društvo tokom teških vremena, kao što je
epidemija. Preskakanje večernje šetnje može pogoršati zdravlje pasa i „pogoršati osnovne higijenske uslove u domovima ljudi“.
Vest o „nezadovoljstvu“ vlasnika pasa vest je i na medijima u Severoj Karolini – The Charlotte Observer, The Brownswille herald.
Mediji dodaju i da je Beograd preduzeo neke od najoštrijih mera u Evropi protiv širenja korona virusa, ali danas ipak pažnju posvećuje vlasnicima pasa i njihovom besu zbog odluke Vlade Srbije da im „zabrani čak i kratku šetnju ljubimaca tokom večernjeg policijskog sata“.
Vučić: Narednih dana odluka o celodnevnom policijskom času

Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Nikola Kojo o zabrani izvođenja pasa posljie 17 časova

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Mar.2020, 09:41

Glumac Nikola Kojo oglasio se povodom zabrane izvođenja kućnih ljubimaca poslije 17 sati tokom policijskog časa koji je donesen u Srbiji. Na svom Instagram profile postavio je sliku svog ljubimca te naopisao:

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.