»Važne informacije zbog Snoudena u lošim rukama«

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Okt.2015, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

»Važne informacije zbog Snoudena u lošim rukama«

VAŠINGTONHilari Klinton, kandidat Demokratske stranke za Bijelu kuću Clinton žestoko je napala bivšeg IT stručnjaka u američkoj obavještajnoj službi NSA-u Edvarda Snoudena u televizijskoj raspravi u utorak, ocijenivši da bi morao na sudu odgovarati za svoje postupke.

 "Prekršio je zakon Sjedinjenih Država", rekla je Klinton u >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << prvoj debati demokratskih predsjedničkih predizbora u Las Vegasu. "Mogao je biti zviždač, postaviti sva pitanja koja je postavio i mislim da je mogao potaknuti pozitivnu reakciju".

"K tome je ukrao veoma važne informacije koje su nažalost dospjele u puno loših ruku. Dakle, mislim da se ne bi trebao vraćati ovamo a da ne snosi posljedice", rekla je, odgovarajući na pitanje o eventualnoj zatvorskoj kazni.

Bivši državni sekretar Baraka Obame i prije je izražavala žaljenje što je Snouden pobjegao iz SAD-a pošto je u junu 2013. novinarima otkrio informacije o zlouporabama Agencije za nacionalnu sigurnost (NSA), što je izazvalo međunarodni skandal.

Edvard Snouden koji od 2013. živi u egzilu u Rusiji, rekao je i da su informacije koje je prikupljala NSA uvijek bile sigurne. Tvrdi da ih je samo prenio novinarima i da ih više ne posjeduje.

Senator Bernie Sanders, politički suparnik Klintove, pohvalio je raspravu koju su potaknula Snoudenova otkrića i koja je navela američki Kongres da prihvati reformu.

„Imamo pravo braniti se od terorizma, ali to se može učiniti tako da se ne gaze naša ustavna prava i naše pravo na privatnost", rekao je taj senator u vezi s američkim zakonima o elektroničkom nadzoru.

(NN, index.hr)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Klinton iznapala Snoudena: Ukrao je vrlo važne informacije

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Okt.2015

LAS VEGAS - Demokratski kandidat za Bijelu kuću Hilar Klinton žestoko je napala bivšeg kompjuterskog stručnjaka u američkoj obavještajnoj službi NSA-u Edvarda Snoudena u televizijskoj raspravi u utorak, ocijenivši da bi morao na sudu odgovarati za svoje postupke..."Prekršio je zakon Sjedinjenih...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.