Izvor: Danas, 04.Sep.2023, 20:59

Vašingtonski sporazum, siroče ili politički trik za kratkoročnu upotrebu Trampove administracije: Sagovornici Danasa o tri godine od potpisivanja sporazuma u Beloj kući

Vašingtonski sporazum Beograda i Prištine, koji su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i tadašnji kosovski premijer Avdulah Hoti pre tri godine potpisali u Beloj kući, u prisustvu američkog predsednika Donalda Trampa gotovo je zaboravljen, a od 16 dogovorenih tačaka većina nije ni sprovedena. Sagovrnici Danasa iz Beograda i Prištine slažu se da je taj sporazum bio dobra prilika za unapređenje odnosa dveju strana, ali da je potpisan u delikatnom političkom momentu, nakon smene vlasti u SAD, ali I na Kosovu.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.