Vašington tužio Moskvu pred STO zbog carina na uvoz iz SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2018, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vašington tužio Moskvu pred STO zbog carina na uvoz iz SAD

Sjedinjene Države podnele su danas tužbu Svetskoj trgovinskoj organizaciji (STO) protiv Rusije, zbog "spekulativnih zaštitnih mera" koje su uvedene na uvoz američkih proizvoda.

Te mere su uvedene kao odgovor na američke tarife na uvoz čelika i aluminijuma, prenosi Rojters.

SAD tvrde da Rusija krši pravila STO jer dodatne carine primenjuje samo na uvoz iz SAD, a ne i na uvoz proizvoda iz bilo koje druge zemlje, i jer je visina carinskih stopa viša od maksimalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dozvoljene prema uslovima iz članstva u STO.

Rusija ima rok od 60 dana da reši spor, nakon čega Vašington može zatražiti od STO da formira panel koji će doneti konačnu odluku u ovom slučaju.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.