Haos tek počinje: SAD zadale udarac Rusiji

Izvor: B92, 29.Avg.2018, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos tek počinje: SAD zadale udarac Rusiji

Sjedinjene Američke Države podnele su tužbu Svetskoj trgovinskoj organizaciji protiv Rusije, izazivajući "specijalne zaštitne mere".

Tužba je pokrenuta zbog mera koje su uvedene na uvoz američkih proizvoda, kao odgovor Trampove tarife na uvoz čelika i aluminijuma.

Razlog za tužbu je taj što, kako tvrde SAD, Rusija krši pravila STO jer dodatne carine primenjuje samo na uvoz iz SAD, a ne i na uvoz proizvoda iz bilo koje druge zemlje.

Drugi razlog je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << taj što je visina carinskih stopa viša od maksimalne dozvoljene prema uslovima iz članstva u STO.

Rusija ima rok od 60 dana da reši spor, nakon čega Vašington može zatražiti od STO da formira komisiju koja će doneti konačnu odluku.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vašington tužio Moskvu pred STO zbog carina na uvoz iz SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2018

Sjedinjene Države podnele su danas tužbu Svetskoj trgovinskoj organizaciji (STO) protiv Rusije, zbog "spekulativnih zaštitnih mera" koje su uvedene na uvoz američkih proizvoda...Te mere su uvedene kao odgovor na američke tarife na uvoz čelika i aluminijuma, prenosi Rojters...SAD tvrde da Rusija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vašington podneo tužbu protiv Rusije

Izvor: Večernje novosti, 29.Avg.2018

Vašington je podneo tužbu Svetskoj trgovinskoj organizaciji protiv Rusije, izazivajući "specijalne zaštitne mere". Tužba je pokrenuta zbog mera koje su uvedene na uvoz američkih proizvoda Sjedinjene Američke Države podnele su tužbu Svetskoj trgovinskoj organizaciji protiv...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.