Vašington podneo tužbu protiv Rusije

Izvor: Večernje novosti, 29.Avg.2018, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vašington podneo tužbu protiv Rusije

Vašington je podneo tužbu Svetskoj trgovinskoj organizaciji protiv Rusije, izazivajući "specijalne zaštitne mere". Tužba je pokrenuta zbog mera koje su uvedene na uvoz američkih proizvoda Sjedinjene Američke Države podnele su tužbu Svetskoj trgovinskoj organizaciji protiv Rusije, izazivajući "specijalne zaštitne mere". Tužba je pokrenuta zbog mera koje su uvedene na uvoz američkih proizvoda, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << odgovor Trampove tarife na uvoz čelika i aluminijuma, javlja B92.Razlog za tužbu je taj što, kako tvrde SAD, Rusija krši pravila STO jer dodatne carine primenjuje samo na uvoz iz SAD, a ne i na uvoz proizvoda iz bilo koje druge zemlje.PROČITAJTE JOŠ: Lavrov: Rusija ostaje u kontaktu sa SAD oko situacije u IdlibuDrugi razlog je taj što je visina carinskih stopa viša od maksimalne dozvoljene prema uslovima iz članstva u STO.Rusija ima rok od 60 dana da reši spor, nakon čega Vašington može zatražiti od STO da formira komisiju koja će doneti konačnu odluku.(Izvor: B92)

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Moskva: SAD pogrešno interpretiraju ruske mere o carinama

Izvor: Vostok.rs, 30.Avg.2018, 09:54

SAD su poslale Svetskoj trgovinskoj organizaciji zahtev za održavanje konsultacija sa Rusijom povodom carina na uvoz niza proizvoda iz Amerike, navodi se u saopštenju STO.. . . Zahtev za konsultacije je prvi korak u proceduri podnošenja tužbe u okviru organizacije.. . . SAD ukazuju da Rusija...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.