Izvor: Vostok.rs, 30.Avg.2018, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: SAD pogrešno interpretiraju ruske mere o carinama

SAD su poslale Svetskoj trgovinskoj organizaciji zahtev za održavanje konsultacija sa Rusijom povodom carina na uvoz niza proizvoda iz Amerike, navodi se u saopštenju STO.


Zahtev za konsultacije je prvi korak u proceduri podnošenja tužbe u okviru organizacije.


SAD ukazuju da Rusija ne primenjuje carine na slične proizvode iz drugih država-članica Svetske trgovinske organizacije.


Pres-služba Ministarstva za ekonomski razvoj Rusije saopštila je da SAD pogrešno interpretiraju ruske mere o carinama. Rusija radi u skladu sa normama Svetske trgovinske organizacije koje „omogućavaju da se kompenzuje šteta od specijalnih zaštitnih mera“ drugih država (u ovom slučaju SAD).


Rusija je 5. avgusta uvela nove carine na uvoz jednog broja američkih proizvoda kao odgovor na američke carine na čelik i aluminijum. 

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.