Trampov savetnik: Mediji da drže jezik za zubima

Izvor: B92, 27.Jan.2017, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trampov savetnik: Mediji da drže jezik za zubima

Vašington -- Vodeći strateg predsednika SAD Donalda Trampa, Stiv Benon nazvao je američke mejnstrim medije "opozicionom strankom".

On je njima poručio da bi trebalo da "drže jezik za zubima".

U telefonskom intervjuu za Njujork Tajms, Benon je rekao da su medijske organizacije "ponižene" svojim neuspehom da predvide pobedu Trampa na predsedničkim izborima u novembru prošle godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Mediji bi trebalo da se osećaju posramljeno i poniženo, da drže jezik za zubima i samo slušaju neko vreme", smatra Benon.

Ocenio je da su "mediji ovde opoziciona partija", a kasnije dodao da ne misli na Demokratsku stranku.

Prema njegovim rečima, mediji "ne razumeju ovu zemlju".

"Oni još ne razumeju zašto je Donald Tramp predsednik SAD", rekao je Benon.

BBC ističe da je Benon prvenstveno mislio na mejnstrim ili elitne medije, kao i da je posebno pomenuo Njujork Tajms i Vašington Post.

Između američkih medija i Bele Kuće došlo je do spora oko broja ljudi koji su prisustvovali inauguraciji 45. predsednika SAD Donalda Trampa.

Mediji su takođe doveli u pitanje Trampovu tvrdnju da je bilo više miliona nelegalnih glasačkih listića na predsedničkim izborima.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.