TRAMPOV PLAN ZA MIR NA BLISKOM ISTOKU: Netanjahu i Ganc naredne nedelje u Vašingtonu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2020, 01:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAMPOV PLAN ZA MIR NA BLISKOM ISTOKU: Netanjahu i Ganc naredne nedelje u Vašingtonu!

Američki predsednik Donald Tramp pozvao je izraelskog premijera Benjamina Netanjahua i njegovog protivkandidata na izborima Benija Ganca da dođu naredne sedmice na razgovor o planu Bele kuće za mir na Bliskom istoku.

Pens je izjavu dao nakon susreta sa Netanjahuom u američkoj Ambasadi u Jerusalimu.

Netanjahu je rekao da je prihvatio poziv SAD i iz njegove kancelarije je navedeno da će u nedelju, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 26. januara, otputovati u Vašington.

Pokretanje Trampovog plana za okončanje višedecenijskog sukoba između Izraela i Palestinaca odgađan je u više navrata od kada je predstavljen pre više od dve godine.

Analitičari smatraju da su slabe šanse za napredak i da su detalji plana skriveni.

Međutim, neimenovani izvori naveli su da će američki zvaničnici najverovatnije podeliti određene detalje plana sa Netanjahuom i Gencom.

Izraelsko-palestinski mirovni razgovori propali su 2014. godine i Palestinci su Trampov predlog ocenili mrtvim i pre nego što je objavljen zbog, kako navode njegove proizraelske politike.

Trampova administracija odstupila je od višedecenijske američke politike prema sukobu jer su priznali Jerusalim kao prestonicu Izraela i preselili su Ambasadu iz Tel Aviva.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.