Izvor: Blic, 30.Mar.2023, 12:02

TAJNA AMERIČKOG ZAOKRETA NA BALKANU Vešta diplomatska igra ili početak jednog divnog prijateljstva: Zašto je Vašington zaoštrio stav prema Prištini, a ublažio ga prema Beogradu?

Izjave saučešća porodicama nastradalih u NATO bombardovanju, puna podrška formiranju Zajednice srpskih opština i normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, jasno odbijanje da pitanje preševskih Albanaca bude deo dijaloga - nova je retorika američkih zvaničnika na Balkanu. Oni u poslednje vreme čak više i ne pominju međusobno priznanje, što već mesecima izaziva negodovanje u Prištini. Analitičari ističu da Vašington vidi Srbiju, pre svega, kao državu od koje najviše zavisi mir i stabilnost u regionu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.