Stiglo saopštenje Američke privredne komore: Objavljeno šta nam donosi sporazum iz Vašingtona

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Sep.2020, 10:10

Stiglo saopštenje Američke privredne komore: Objavljeno šta nam donosi sporazum iz Vašingtona

Rešavanje ekonomskih pitanja pomoći će obema zemljama u pogledu ekonomskog rasta i otvaranja novih radnih mesta

Američka privredna komora u Prištini saopštila je da će potpisani sporazum Beograda i Prištine u Vašingtonu stvoriti mogućnosti za jačanje privatnog sektora i otvaranje potencijala i Srbije i tzv. Kosova za ubrzani ekonomski rast.

- Normalizacija ekonomskih odnosa između Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i Srbije utire put za dalji razvoj zemlje, nudeći nove mogućnosti za povećanje robne razmene, privlačenje stranih direktnih investicija, kao i punu ekonomsku integraciju u regionu zapadnog Balkana - navela je u petak u saopštenju APK.

Rešavanje ekonomskih pitanja pomoći će, kako navode, "obema zemljama u pogledu ekonomskog rasta i otvaranja novih radnih mesta, dok će ulaganja u železničku i putnu infrastrukturu, kao i operacionalizacija integrisanog graničnog prelaza, olakšati kretanje ljudi i robe".

Ističu da je vašingtonski sporazum "veoma važan korak ka preko potrebnom ekonomskom napretku", preneo je prištinski Ljajmi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.