Sprečena zavera; Trebalo je da bude ubijen? Vašington poslao uporenje

Izvor: B92, 22.Nov.2023, 17:11

Sprečena zavera; Trebalo je da bude ubijen? Vašington poslao uporenje

Američke vlasti sprečile su zaveru da se ubije separatista iz redova Sika u Sjedinjenim Državama.

Takođe, zvanični Vašington je izdao upozorenje Indiji oko zabrinutosti da je vlada u Nju Delhiju umešana u tu zaveru, preneo je danas Fajnenšl tajms (FT), citirajući neimenovane izvore.

Zasad nije bilo odgovora od indijskog Ministarstva spoljnih poslova, ili iz ambasade SAD u Nju Delhiju na ovu temu.

FT je naveo da je Vašingtonov protest Indiji, stopirao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zaveru ili ju je sprečio FBI.

SAD su uložile protest indijskom premijeru Narendri Modiju, koji je posetio predsednika SAD Džozefa Bajdena u junu, dodaje se u izveštaju.

Naglašava se da je izveštaj došao dva meseca nakon što je Kanada saopštila da su postojale "kredibilne" optužbe kojim se indijski agenti povezuju sa ubistvom separatističkog lidera Sika, Hardepa Singa Nidžara u predgradju Vankuvera.

Osim diplomatskog upozorenja Indiji, američko savezno tužilaštvo je takođe podnelo optužnicu protiv najmanje jednog osumnjičenog pred njujorkškim okružnim sudom, ističe FT.

Rojters navodi da je londonski list utvrdio Gurpatvanta Singa Panuna kao metu osujećene zavere.

FT dodaje da je Panun odbio da kaže da li su ga vlasti SAD upozorile na zaveru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SAD sprečile zaveru da se ubije separatista iz redova Sika; Iza svega stoji vlada Indije?

Izvor: B92, 22.Nov.2023

Američke vlasti sprečile su zaveru da se ubije separatista iz redova Sika u SAD i izdale upozorenje Indiji oko zabrinutosti da je vlada u Nju Delhiju umešana...Ovo je preneo danas Fajnenšl tajms (FT), citirajući neimenovane izvore...Bela kuća saopštila je da se SAD veoma ozbiljno odnose prema...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.