Seul i Vašington organizuju najveće vežbe do sada

Izvor: Akter, 19.Feb.2016, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seul i Vašington organizuju najveće vežbe do sada

Predstojeće godišnje vojne vežbe Južne Koreje i SAD u martu biće najveće do sada, saopštilo je južnokorejsko ministarstvo odbrane

To je znak pojačanih tenzija sa Severnom Korejom koja je nedavno izvršila nuklearne i testove balističkih projektila.

Ministar odbrane Han Min-ku izjavio je da će u vežbama koje počinju u martu učestvovati oko 15.000 američkih vojnika, dvostruko više nego prošle godine, prenosi Glas Amerike.

Novinska agencija Jonhap >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << prenela je da će američki nosač aviona na nuklearni pogon Džon Stenis učestvovati u manevrima, za koje Pjongjang svake godine tvrdi da su pripreme za invaziju na sever.

Južnokorejski obaveštajni zvaničnici obavestili su zakonodavce da je severnokorejski lider Kim Džong-un naredio da se izvrše pripreme za terorističke napade na Južnokorejance.

Član južnokorejske vladajuće partije preneo je novinarima da zvaničnici Nacionalne obaveštajne službe veruju da bi na meti napada mogli da se nađu aktivisti protiv Severne Koreje, disidenti koji su prebegli iz Severne u Južnu Koreju, kao i zvaničnici vlade u Seulu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.