SAD zapretile Iraku sankcijama ako kupi ruske PVO sisteme S-400

Izvor: Vostok.rs, 15.Jan.2020, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD zapretile Iraku sankcijama ako kupi ruske PVO sisteme S-400

SAD će uvesti sankcije Iraku ako kupi ruske sisteme S-400, izjavio je zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Džoi Hud na Institutu za Bliski istok u Vašingtonu, prenose RIA Novosti.
„Što se tiče S-400, kupovina će verovatno dovesti do sankcija. Savetujemo našim partnerima da to ne rade“, rekao je Hud. Irak razmatra pitanje kupovine ruskih PVO sistema S-400, te je počeo konsultacije sa Rusijom o tome, saopštio je ranije „Volstrit džurnal“, pozivajući se na članove iračkog Parlamenta. SAD prete sankcijama nizu država zbog kupovine S-400.  

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Rjabkov: Rusija zna kako da odgovori na američke sankcije

Izvor: Vostok.rs, 15.Jan.2020

Rusija se ne boji sankcija SAD i zna kako da na njih odgovori, poručio je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov.. Rjabkov je to izjavio povodom pretnji Vašingtona da će uvesti nove sankcije u slučaju da Irak nabavi raketni kompleks S-400. Kako je rekao, Amerikanci prete sankcijama...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.