SAD uništavaju Evropu, ali nastavljaju da kupuju materijale, uranijum od Rusije — Lavrov

Izvor: Vostok.rs, 08.Nov.2023, 21:58

SAD uništavaju Evropu, ali nastavljaju da kupuju materijale, uranijum od Rusije — Lavrov

Sjedinjene Države bankrotiraju svoje evropske vazale dok nastavljaju da kupuju uranijum i ključne minerale od Rusije, izjavio je u sredu ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.
„Vašington u suštini uništava svoje evropske vazale i dozvoljava svom vojno-industrijskom kompleksu da zarađuje. On je nametnuo i nastavlja da nameće skupi američki tečni prirodni gas Evropskoj uniji, a svojim sebičnim zakonima tera evropske kompanije da prebace preduzeća u inostranstvo tamo gde su osnovni troškovi manji. Dok tera EU da napusti sve što je rusko, Vašington nastavlja da kupuje uranijum i druge kritične materijale od Rusije“, izjavio je on. Lavrov je dodao da su preduzeća u evropskim zemljama izgubila najmanje 250 milijardi evra zbog zapadnih sankcija uvedenih Rusiji. „U proteklih godinu i po dana, prema vrlo konzervativnim procenama, evropski biznis je izgubio i do 250 milijardi evra zbog jednostranih sankcija Zapada, što je velika cifra“, izjavio je on. Izvor: TASS (F)
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.