Rusija ignoriše nuklearni samit u Vašingtonu

Izvor: Studio B, 06.Nov.2014, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija ignoriše nuklearni samit u Vašingtonu

Ruske vlasti saopštile su da neće učestvovati u pripremama za nuklearni samit, koji bi trebalo da bide održan 2016. godine u Vašingtonu, ocenivši da taj skup "nema mnogo svrhe" i da previše značaja pridaje Sjedinjenim Američkim Državama.

Ovo saopštenje je prva potvrda vlasti u Moskvi da nameravaju da ignorišu nuklearni samit u Vašingtonu, iako su zvaničnici Evropske unije ranije rekli za agenciju AP da Rusija odbija da učestvuje u tom skupu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova, saopštilo je da je na tri takva prethodna samita ispunjena većina ciljeva i da bi novi tome malo doprineo.

U saopštenju se dodaje da SAD pokušavaju da na forumu preuzmu ulogu "glavnog i privilegovanog igrača".

Rusko ministarstvo tvrdi i da će SAD, zajedno sa Holandijom i Južnom Korejom, domaćinima prethodnih samita, odigrati ključnu ulogu u pripremanju dokumenata za samit, što Moskva smatra nepoštenim.

Moskva će se zato usredsrediti na unapređenje saradnje u okviru Međunarodne agencije za atomsku energiju.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Evropska Unija

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RUSIJA PORUČUJE: SAD hoće ulogu glavnog i privilegovanog igrača!

Izvor: Press, 06.Nov.2014

Ruske vlasti saopštile da neće učestvovati u pripremama za nuklearni samit, koji bi trebalo da bude održan 2016. godine u Vašingtonu, . Oni su ocenili da taj skup "nema mnogo svrhe" i da previše značaja pridaje Sjedinjenim...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.