Rizici od direktnog vojnog sukoba između Rusije i SAD rastu — Ministarstvo spoljnih poslova

Izvor: Vostok.rs, 25.Apr.2023, 02:16

Rizici od direktnog vojnog sukoba između Rusije i SAD rastu — Ministarstvo spoljnih poslova

  Rizik od direktne vojne konfrontacije između dve nuklearne sile - Rusije i SAD - stalno raste, kaže direktor Odeljenja za neširenje i kontrolu naoružanja ruskog Ministarstva spoljnih poslova Vladimir Jermakov.
„Ako SAD nastave da slede svoj sadašnji kurs ka sukobu sa Rusijom, dok stalno podižu ulog na ivici direktnog vojnog sukoba, onda bi sudbina Novog START ugovora mogla postati zapečaćena“, rekao je Jermakov za TASS. „Međutim, u najgorem slučaju, odnosno ako Vašington dovede situaciju do vojnog sukoba najjačih nuklearnih sila, onda neće biti zabrinuta sudbina Novog START-a, već sudbina celog sveta. „Ovo još jednom potvrđuje da je najhitnija pretnja danas povezana ne sa dinamikom podsticaja za prvi masovni udar, koji bi trebalo da bude obuzdan sporazumima kao što je Novi START, već sa opasnošću od nuklearne eskalacije kao posledica direktna vojna konfrontacija između nuklearnih sila“, objasnio je Jermakov. "I, na naše najdublje žaljenje, ovi rizici nastavljaju da rastu." „Upravo zato stalno ukazujemo na opasnost od akcija SAD i NATO-a, koji su, čini se, verovali u iluziju nekažnjivosti i zanosili se takvim himerama kao što su „kontrola eskalacije“ i „eskalirajuća dominacija““, rekao je diplomata. podvučeno. „Nastavljamo da šaljemo otrežnjujuće signale Zapadu da se katastrofa mora sprečiti. Međutim, istakao je Jermakov, Zapad „ostaje gluv na pozive“, pa čak i „zlonamerno iskrivljuje ih u propagandne svrhe“. Diplomata je istakao da, da bi se situacija popravila, „SAD moraju odmah da preduzmu konkretne korake na deeskalaciji i da u praksi ukinu neprijateljski kurs na podrivanje bezbednosti Rusije“. Jednostavno ne postoji drugi način da se preokrene negativni trend“, zaključio je Jermakov. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Rusija značajno ispred SAD u pogledu hipersoničnog oružja, Vašington je uvređen — diplomata

Izvor: Vostok.rs, 25.Apr.2023

 Vašington je uvređen jer je Moskva znatno ispred njih u razvoju naprednog hipersoničnog oružja, a američki pokušaji da sustignu do sada nisu bili previše efikasni, rekao je u ponedeljak za TASS direktor Odeljenja za kontrolu naoružanja Ministarstva spoljnih poslova Rusije Vladimir Jermakov.. „SAD...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.