Stigao Lavrov, Entoni dođi

Izvor: B92, 24.Apr.2023, 07:37

Stigao Lavrov, Entoni dođi

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov doputovao je u Njujork, izjavila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Lavrov će danas i sutra učestvovati i predsedavati sednicama Saveta bezbednosti UN.

"Sergej Lavrov je stigao u Njujork. Sutra će se održati sednica SB UN kojom će predsedavati", napisala je ona sinoć na svom Telegram kanalu, prenosi Tass. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Očekuje se da će najviši ruski diplomata danas održati sastanak sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom, a stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja rekao je ranije da Rusija "ima dosta tema za diskusiju".

Pored toga, Lavrov je pozvao najviše diplomate nekoliko zemalja, uključujući američkog državnog sekretara Entonija Blinkena, da učestvuju na sednicama Saveta bezbednosti kojima predsedava Rusija.

Let ruskog šefa diplomatije pratilo je oko tri miliona ljudi preko resursa "Flajtradar", saopštila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Let Sergeja Lavrova Moskva – Njujork na 'Flajtradaru' je istovremeno pratilo više od 700.000 ljudi, a ukupno gotovo tri miliona. Rekord“, napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Lavrov je poleteo u SAD u nedelju popodne, a Zaharova je saopštila da je ministar doputovao u Njujork oko 4.00 sata ujutru.

Lavrov će u ponedeljak učestvovati na jednom od centralnih događaja u okviru predsedavanja Rusije Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija: na otvaranju debate na temu zaštite principa Povelje Ujedinjenih nacija. U utorak će ruski ministar predsedavati još jednoj sednici visokog nivoa u Savetu bezbednosti – otvaranju debate o bliskoistočnoj problematici.

Očekuje se da će se tokom posete Njujorku ruski ministar sastati s generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov doputovao u Njujork na zasedanje Saveta bezbednosti UN

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2023

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov doputovao je u Njujork, gde ce danas i sutra učestvovati i predsedavati sednicama Saveta bezbednosti UN, izjavila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Lavrov stigao u Njujork: Danas i sutra predsedava Savetom bezbednosti UN

Izvor: 24sedam.rs, 24.Apr.2023

Očekuje se da će se sastati prvo sa Guterešom

Nastavak na 24sedam.rs...

"Napetost je na vrhuncu": Bliži se sukob?

Izvor: B92, 24.Apr.2023

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš izjavio je danas da ruska invazija na Ukrajinu prouzrokuje ogromnu patnju i razaranje u toj zemlji..."Napetosti između velikih sila su na istorijskom vrhuncu, kao i rizici od sukoba, usled nesreće ili pogrešne procene", upozorio je Gutereš, govoreći...

Nastavak na B92...

Lavrov: Rusija će prostudirati Guterešovo pismo o sporazumu o žitaricama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2023, 07:03

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je sinoć, posle susreta sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antonijom Guterešom, da je dobio pismo od njega sa idejama o punoj implementaciji sporazuma o žitaricama, kao i da će Moskva prostudirati sadržaj pisma.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.