Izvor: Glas javnosti, 13.Apr.2013, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rikeru samo konsultativna uloga

VAŠINGTON - Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Filip Riker ima konsultativnu ulogu nakon prošlonedeljnog dijaloga Srbije i Kosova, rečeno je u Stejt departmentu.

Portparol Stejt departmenta Patrik Ventrel ponovio je žaljenje SAD što je Srbija odbila ponuđeni sporazum u Briselu, dodavši da EU nastavlja da radi na tome.

Na pitanje da li su tačni navodi medija da su bivši zamenik državnog sekretara Filip >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Gordon, koji je sada Obamin savetnik za Bliski istok i Riker, u kontaktu sa Vladom Srbije i da vrše pritisak da se sporazum potpiše, on je samo rekao da Riker ""konsultativno pomaže"".

Vlada Srbije odlučila je da u utorak ne prihvati dogovor sa Prištinom ponuđen u Briselu i da zatraži nastavak dijaloga.

Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton i drugi zapadni zvaničnici ocenili su da se Beograd, odbijanjem da potpiše ponuđene principe sporazuma sa Prištinom, udaljila od EU.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.