Projekat pred otkazivanjem: Amerika uvela sankcije Fortuni koja gradi Severni tok 2

Izvor: B92, 19.Jan.2021, 18:50

Projekat pred otkazivanjem: Amerika uvela sankcije "Fortuni" koja gradi Severni tok 2

Vašington -- SAD su uvele sankcije brodu "Fortuna“ koji učestvuje u gradnji gasovoda Severni tok 2 i njegovom vlasniku, kompaniji KVT-RUS, saopšteno je iz Vašingtona.

Sankcije protiv vlasnika broda „Fortuna“ predviđaju zabranu izvoza, bankarske i devizne transakcije, blokiranje aktiva i imovine.

Sankcije su uvedene i kompaniji Rustanker, kao i tankerima Maksim Gorki i Sijera koji, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prema navodima Vašingtona, plove pod ruskom zastavom, prenosi Tas.

Ruska kompanija Gasprom priznala je da postoji rizik da gradnja njenog podmorskog gasovoda Severni tok 2 bude obustavljena ili otkazana nakon što su SAD uvele danas sankcije ruskom brodu koji polaže cevi, izveštava agencija AP.

Nemačko Ministarstvo ekonomije saopštilo je da je unapred obavešteno o uvođenju američkih sankcija protiv ruskog broda "Fortuna" i njegovog vlasnika.

"Sa žaljenjem primamo k znanju ovu informaciju“, navelo je nemačko ministarstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.