AMERIČKA AROGANCIJA NE PRESTAJE: SAD objavile plan o novim sankcijama za Severni tok 2

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2021, 20:43

AMERIČKA AROGANCIJA NE PRESTAJE: SAD objavile plan o novim sankcijama za Severni tok 2

SAD su obavestile evropske saveznike o planovima za sankcionisanje ruskog broda "Fortuna"

, koji je umešan u izgradnju gasovoda Severni tok 2 od Rusije do Nemačke, preneo je danas nemački poslovni dnevnik ''Handelsblat''.

Američka administracija rekla je zvaničnicima u Berlinu i drugim evropskim prestonicama da će sankcije stupiti na snagu sutra kao deo Zakona o suprotstavljanju američkim protivnicima sankcijama (CAATSA).

Rečeno je da će sankcije biti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uvedene brodu koji postavlja cevovode i njegovom vlasniku KVT-RUS.

''Handelsblat'' je citirao portparola Severnog toka 2 koji je rekao da je na Evropskoj uniji i vladama uključenih zemalja da zaštite kompanije od bilo kakvih sankcija.

Portparol američke ambasade u Berlinu rekao je ''Handelsblatu'' da će Vašington nastaviti da preduzima "sve neophodne i odgovarajuće korake" kako bi sprečio Severni tok 2.

Američka vlada se nada da će Nemačka preispitati svoj stav o Severnom toku 2, dodao je on.

Prema podacima o praćenju brodova Refinitiv, ''Fortuna'' je i dalje usidrena u Baltičkom moru u blizini Rostoka u severnoj Nemačkoj.

Severni tok 2, dizajniran da udvostruči kapacitet postojećeg podmorskog gasovoda Severni tok od Rusije do Nemačke, postao je sporna tačka između Moskve i Vašingtona, jer SAD žele da smanje oslanjanje Evrope na rusku energiju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SAD uvele sankcije brodu "Fortuna" koji gradi Severni tok 2

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2021, 06:24

Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije brodu "Fortuna" koji učestvuje u izgradnji gasovoda Severni tok 2, kao i njegovom vlasniku, kompaniji KVT-RUS, saopštilo je Ministarstvo finansija SAD...Sankcije protiv vlasnika broda "Fortuna" predviđaju zabranu izvoza, bankarske i devizne transakcije,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.