Pompeo: Razgovor sa Iranom ako se ponašaju kao normalna nacija

Izvor: RTS, 02.Jun.2019, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo: Razgovor sa Iranom ako se ponašaju kao normalna nacija

SAD su spremne da razgovaraju sa Iranom o nuklearnom programu bez preduslova, ali treba da dokažu da žele da se ponašaju kao "normalna nacija", rekao je američki državni sekretar Majk Pompeo.
Pompeo je rekao da će Vašington nastaviti da radi na tome da "preokrene maligne aktivnosti" Irana na Bliskom istoku, ukazujući na podršku paravojnoj organizaciji Hezbolah i sirijskoj vladi, navodi Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Naveo je da predsednik Donald Tramp već duže vreme želi da razgovara sa Iranom.
"Mi smo svakako spremni da vodimo taj razgovor kada Iranci dokažu da žele da se ponašaju kao normalna nacija", saopštio je Pompeo na konferenciji za novinare u švajcarskom gradu Belinconi.
Tramp je prošlog ponedeljka izjavio da se nada da će Iran doći za pregovarački sto.
Vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnej rekao je u sredu da Teheran neće pregovarati s Vašingtonom, čak i nakon što je Rohani prethodno signalizirao da su razgovori mogući ako se ukinu sankcije.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tramp: Predsednik ekonomskog saveta Bele kuće uskoro odlazi

Izvor: B92, 03.Jun.2019, 09:01

Vašington -- Predsednik SAD Donald Tramp objavio je da će predsednik ekonomskog saveta Bele kuće Kevin Haset ubrzo napustiti svoj položaj, ali nije naveo razlog za to..."Kevin Haset, koji je uradio veoma dobar posao za mene i administraciju, uskoro odlazi i veoma brzo po mom povratku u SAD biće...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.