Poljski predsednik: Za razliku od Rusa, Poljaci su hrabriji i sposobniji da se bore do kraja bez obzira na bilo šta

Izvor: Vostok.rs, 13.Jun.2019, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljski predsednik: Za razliku od Rusa, Poljaci su hrabriji i sposobniji da se bore do kraja bez obzira na bilo šta

Poljski predsednik Andžej Duda smatra da su Poljaci hrabriji od Rusa. To mišljenje je izrazio na konferenciji za novinare u Vašingtonu nakon sastanka sa Donaldom Trampom. Takođe, prema Dudi, za razliku od Rusa, Poljaci su "hrabriji i sposobniji da se bore do kraja bez obzira na bilo šta".
Govoreći o odnosima s Rusijom, Duda je izjavio da bi volio da Rusija bude prijatelj njegove zemlje. "Stvarno bih volelo da Rusija bude prijatelj Poljske. Zato što je Rusija naš veliki sused, država mnogo veća od Poljske", rekao je poljski lider. Duda je s druge strane, takođe, nekoliko minuta govorio negativno o rusiji, te da je "Rusija oduvek želela da zauzme deo teritorije Poljske" i kako je njegova zemlja "okupirana" u sovjetska vremena. Dudin monolog je bio odgovor na pitanje američkog novinara, da li on smatra Rusiju prijateljem ili neprijateljem Poljske. Tramp, nasmejan, nazvao je pitanje "nameštenim". Komentarišući pitanje, on je izjavio da očekuje da će Poljska i Rusija imati "odlične odnose". "Mislim da je moguće ... Nadam se da ćemo i mi (SAD) imati odlične odnose sa Rusijom", rekao je Tramp.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.