Tramp razmatra premeštanje dodatnih 2.000 vojnika u Poljsku

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jun.2019, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp razmatra premeštanje dodatnih 2.000 vojnika u Poljsku

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas u Vašingtonu da razmatra premeštanje oko 2.000 dodatnih američkih vojnika u Poljsku iz Nemačke i drugih evropskih zemalja.

Na sastanku s poljskim predsednikom Andžejom Dudom u Beloj kući, Tramp je međutim naveo da konačna odluka o tome nije doneta. On je rekao da SAD "dugo, dugo vremena" imaju desetine hiljada vojnika stacioniranih u Nemačkoj i da će >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << verovatno prebaciti "određen broj" tog osoblja u Poljsku "ako o tome bude postignut dogovor". "Nismo do kraja doneli odluku. Nismo ništa okončali", rekao je Tramp novinarima pred Dudom.

Američki predsednik je kazao da je Poljska zainteresovana da kupi od SAD više od 30 borbenih aviona F-35. Zvaničnici SAD su ove nedelje naveli da se očekuje da Tramp objavi da će poslati u Poljsku oko 1.000 dodatnih vojnika i eskadrilu bespilotnih letelica kako bi pomogao njenu samoodbranu u vreme zabrinutosti zbog vojne aktivnosti Rusije.

Poljski lideri su mesecima lobirali da SAD pošalju dodatne snage u njihovu zemlju i od ranije izražavali nadu da će u Poljskoj biti formirana trajna američka baza za koju su predlagali ime "Tvrđava Tramp".
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Tramp razmatra premeštanje dodatnih 2.000 vojnika u Poljsku

Izvor: Danas, 12.Jun.2019

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas u Vašingtonu da razmatra premeštanje oko 2.000 dodatnih američkih vojnika u Poljsku iz Nemačke i drugih evropskih zemalja. Članak Tramp razmatra premeštanje dodatnih 2.000 vojnika u Poljsku se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.