Palmer: SAD će stalno biti prisutne u Crnoj Gori, važno nam je da vlada bude stabilna

Izvor: Beta, 21.Maj.2021, 23:02

Palmer: SAD će stalno biti prisutne u Crnoj Gori, važno nam je da vlada bude stabilna

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer izjavio je povodom 15. godišnjice nezavisnosti Crne Gore da će SAD stalno biti prisutne u toj zemlji kao saveznik i partner i da je Vašingtonu veoma važno da vlada u Podgorici bude snažna i stabilna."Svakako nam je veoma važno, kao savezniku Crne Gore, da ona ima snažnu i stabilnu vladu, da je ona u poziciji da ispunjava obaveze i odgovornosti kao NATO članica, da se suoči sa izazovima kao što su vladavina prava, sloboda medija i transparentnost. I da preduzima odgovarajuće korake da poboljša upravu kako bi mogla da se kvalifikuje za članstvo u EU", rekao je Palmer za Glas Amerike.On je kazao da u Crnoj Gori svakako postoje duboke podele i da ona nije jedinstvena u tom pogledu, jer takve podele postoje širom zapadnog sveta."Aspolutno smo zabrinuti zbog aktuelnih tenzija i radimo sa vladom, opozicijom, civilnim društvom i nezavisnim novinarima da naglasimo američku podršku reformama koje će učvrstiti snažno partnerstvo SAD i Crne Gore", naveo je Palmer.Kao velike uspehe Crne Gore u prvih 15 godina od sticanja nezavisnosti, Palmer je naveo njen ulazak u NATO, dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU i to što je "čvrsto na putu ka konačnom pridruživanju ...
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Palmer: SAD će stalno biti prisutne u Crnoj Gori, važno nam je da vlada bude stabilna

Izvor: Danas, 21.Maj.2021

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer izjavio je povodom 15. godišnjice nezavisnosti Crne Gore da će SAD stalno biti prisutne u toj zemlji kao saveznik i partner i da je Vašingtonu veoma važno da vlada u Podgorici bude snažna i stabilna.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.